FC Dames Ternat:
plezier ... progressie ... prestatie!

Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter

Nieuwjaarskaart

 

Vooreerst willen we jullie allemaal een voorspoedig, gezond en leuk 2018 toewensen.
Wij hopen dat we er met onze grote FCDT familie een leuk en sportief jaar van kunnen maken!

De deelname van de Red Flames afgelopen zomer aan het Europees Kampioenschap heeft het meisjes- en damesvoetbal in België een nieuwe boost gegeven.
We mogen nog steeds zeggen dat FC Dames Ternat in onze regio een vooraanstaande rol blijft spelen. Met 4 jeugdploegen en 1 damesploeg in competitie laten wij meer dan 85 speelsters voetballen. Wij hebben ook terecht een Double Pass kwaliteitslabel voor onze jeugdwerking.

Naast het damestornooi op 15 augustus werd deze zomer voor het eerst een succesvolle driedaagse jeugdvoetbalstage voor meisjes georganiseerd met ongeveer 35 deelneemsters eind augustus 2017.

Op organisatorisch vlak hebben we verdere stappen gezet met de oprichting van verschillende cellen (sportieve, commerciële/sponsoring, medisch/sociale, extra-sportieve) om de werking van de club verder uit te bouwen en te verbeteren. Recent werd er ook een ouderraad opgericht.

Een nieuwe mijlpaal voor onze club is dat alle speelsters, trainers en ploegafgevaardigden in een nieuw identiek presentatiepak werden gestoken.

Toekomstgericht dringen een aantal aanpassingen zich op. Voor deze aanpassingen maakt de club een aantal budgetten vrij en rekenen we op de facilitering door de gemeente.

Ook extra-sportief gebeurde er heel wat. Onze ploeg kocht met de steun van Voetbal Vlaanderen een AED-toestel (automatische externe defibrillator) aan, waarbij de gemeente de ophanging en de opbergkast ten laste nam. Ook organiseerden wij samen met de gemeente Ternat 3 opleidingssessies (reanimatie, gebruik AED en EHBO) met in totaal ongeveer 75 deelnemers.

Dit alles en nog veel meer kunnen we slechts realiseren met de medewerking van vele helpende handen. Ik houd er dan ook aan om alle trainers, ploegafgevaardigden, gelegenheidsscheidsrechters, toogmedewerk(st)ers, helpers op tornooi, smulavond, Werm Loemek enz… van harte te bedanken voor hun engagement binnen onze club. Ook in 2018 rekenen wij verder op jullie enthousiaste medewerking!