FC Dames Ternat:
plezier ... progressie ... prestatie!

Samenwerking Eendracht Aalst Ladies

Eendracht Aalst Ladies gaan samenwerken met FC Dames Ternat

De Eendracht Aalst Ladies bereiden zich verder voor op de Super League. De licentieaanvraag hiervoor werd vorige week ingediend. Eén van de voorwaarden vereist een inspanning voor het jeugdvoetbal bij meisjes.

Daarvoor slaan de Ladies de handen in mekaar met FC Dames Ternat. De Brabanste club telt een honderdtwintigtal speelsters, verdeeld over 2 eerste elftallen in de provinciale reeksen, 1 recreatieve damesploeg en 5 jeugdteams van U7 tot U16. Hun thuisbasis ligt in Wambeek waar ze beschikken over 2 gloednieuwe kunstgrasvelden.

"De keuze lag voor de hand omdat we goede contacten hebben bij FC Dames Ternat.", zegt sportief verantwoordelijke Karel Baillius. "Ze reageerden dan ook enthousiast op onze vraag. Sportief zullen we een scoutingscel delen, wat beide clubs een sterkere positie zal geven. Speelsters die daarvoor in aanmerking komen zullen ook makkelijk de overstap kunnen maken tussen de twee teams. Daarnaast zullen we de jeugdwerking logistiek ondersteunen. Tijdens wedstrijden van ons eerste elftal zullen de jeugdploegen ook in de kijker worden gezet. In augustus plannen we in Ternat een galawedstrijd tussen de Eendracht Aalst Ladies en een team uit de Super League of een buitenlandse club."

Na de coronacrisis zal er nog een persmoment georganiseerd worden.

Op naar een succesvolle samenwerking tussen de Eendracht Aalst Ladies en FC Dames Ternat!